Hazırlattığınız web sitesinin kalitesini nasıl anlarsınız? | Venüs Ajans - Dijital reklam ajansı, izmir web tasarım ajansı, sosyal medya yönetimi, kurumsal ve profesyonel SEO

Hazırlattığınız web sitesinin kalitesini nasıl anlarsınız?

Hazırlattığınız web sitesinin kalitesini nasıl anlarsınız?

20 Ocak 2021 Çarşamba

Emek, zaman ve para vererek bir web sitesi yaptırdınız. Peki bunun kalitesini nasıl belirler ve kontrol edebilirsiniz? İşte size birkaç öneri...

Web sitesinde en önemli şeylerin başında, sitenin kaliteli bir görünüme sahip olması yatıyor. Firmanızın aktif ve potansiyel müşterilere vereceği ilk izlenim çok önemlidir. Bunu firma veya ürününüzün kalite puanını veren bir faktör olarak görebilirsiniz. Güven veren ve trendlere uygun tasarım çok önemlidir. Sitenize girdiğinizde bunu hissedebiliyorsanız önemli bir adımı tamamlamışsınız demektir.

Web sitenizin tüm cihazlara uyumlu olması da gerçekten önemli bir diğer konudur. Sektöre göre değişiklik göstermekle birlikte web sitenizi gezenlerin %50 - %80' i mobil cihazlardan sitenize giriyorlar. Cep telefonları ve tabletlerde de sitenizin hem hızlı hem de şık duruyor olması önemlidir.

Web siteniz yeterince hızlı mı bunu anlamak için Google'ın hız testini yapabilirsiniz. Bu hız düşük ise bunu hızlandırmak mümkün. Bazı teknik işlemler ve görsel optimizasyonlarıyla bunu sağlayabilirsiniz. Ajansınızdan bunu talep edebilirsiniz. (Google hız testi için tıklayınız)

Sitenizin Google Analytics ve Google Search Console’a kayıtlarının yapılması gereklidir. Bu sitenizi analiz etmeniz ve sorun olduğu durumlarda sorunları görebilmeniz için size çok yardımcı olacaktır.

Sitenizin SEO kontrolleri de önemlidir, bunlar tamamlanmazsa Google ve benzeri arama motorlarında üst sıralarda yer almanız çok zordur. SEO testleri, kırık link analizi ve güvenlik taramalarını yaptırmanız gerçekten uzun dönemde sizi koruyacak konulardır.

Sitedeki formların çalışıyor olması, sitenizin dönemsel yedeklerinin alınıyor olması, CMS yani içerik yönetim panelinin sorunsuz çalışıyor olması gibi ek faktörler de yine önemlidir. Tabii bu başlıkların her biri kendi içinde çok detay barındırır ancak bunları siz de kontrol edebilirsiniz ya da ajansınızdan talep edebilirsiniz. Bununla beraber, kaliteli hizmet alabilmenin bir maliyeti olduğunu unutmayın. Kalite, zaman ister ve bunun maliyeti kesinlikle ortalamanın üzerindedir.

 

Kurumsal web sitesi projeniz için talep formunu doldurarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.