Firmanızda e-posta güvenliğini sağlamanın yolları | Venüs Ajans - Dijital reklam ajansı, izmir web tasarım ajansı, sosyal medya yönetimi, kurumsal ve profesyonel SEO

Firmanızda e-posta güvenliğini sağlamanın yolları

Firmanızda e-posta güvenliğini sağlamanın yolları

20 Ocak 2021 Çarşamba

Bu yazımızda e-posta güvenliği hakkında çok kısa bilgiler paylaşacağız. İster firma ister şahıs olarak kullandığınız e-posta adresleri için alacağınız önlemler vardır. En başta e-postanızın şifresi gelir. Bunu kendiniz belirleyebiliyorsunuz, bu yüzden şifre kalitesi sizin elinizde olan bir konu. Şifrenizi mutlaka karışık olarak belirleyin. Şifreniz büyük harf, küçük harf, rakam ve özel karakterler barındırmalı, en az 8 karakter uzunluğunda olmalıdır.

Bu aşamayı tamamladıktan sonra ikinci önemli konu Internet Security yazılımı ile bilgisayarınızı güvenlik altına almanızdır. Burada sadece antivirüs programı yeterli olmayacaktır, bilgisayarınızı komple bakıma alan Internet Security versiyonlarını tercih etmelisiniz. Bu yazılımlar otomatik güncellemelerini kendi içinde yaparak, anlık olarak sizi koruyacaktır. Bu yazılımlar lisanslı yani ücretlidir ve satın alıp kullanmalısınız. Her kullanıcı için ayrı lisanslama yapmanız gerekir. Bu konuda tasarruf olmamalıdır, daha büyük ve çok yüksek maliyetli zararlar görmenizi bu küçük yatırımlarla engelleyebilirsiniz. Bu konularda anlaşmalı bakım/destek hizmeti aldığınız firma ile görüşebilirsiniz.

Diğer bir konu da kullanım aşamasında yapmanız gerekenler. Günümüzde birçok kişi spam e-posta alıyordur. Burada önemli olan tanımadığınız kişilerden gelen e-postaları silmeniz, ekleri kesinlikle açmamanız gerektiğidir. Ek ile gelen virüsler firmalara büyük zararlar vermektedir. Ancak, yukarıda belirtilen Internet Security yazılımınız varsa gerekli engellemeyi sağlayacaktır. Yine de dikkatli olmak gereklidir.

Bu yüzden güvenli bir e-posta altyapısı kullanmalısınız. Google Workspace, Microsoft 365 gibi altyapı sağlayan sistemler üzerinden e-postalarınızı kullanabilirsiniz. Ancak bunlar paralı hizmetlerdir, bu seçeneklerde aylık veya yıllık olarak, kişi başına ödeme yapmanız gerekir. Bu tip ücretli hizmetlerde çok az spam e-posta alırsınız, sunucu tarafındaki korumaları çok daha güçlüdür ve e-posta kotanız çok yüksek olur.

Makinenize zararlı bir bulaşma olduğunu hissederseniz ilk yapmanız gereken sisteminizi temizlemek ve e-posta şifrenizi değiştirmek olmalıdır.

Güvenli ve huzurlu çalışmalar :)