Dijital reklam bütçesi nasıl belirlenir? | Venüs Ajans - Dijital reklam ajansı, izmir web tasarım ajansı, sosyal medya yönetimi, kurumsal ve profesyonel SEO

Dijital reklam bütçesi nasıl belirlenir?

Dijital reklam bütçesi nasıl belirlenir?

21 Ocak 2021 Perşembe

Dijital dünyada firmanızın sesini duyurmak için dijital reklam harcaması yapmak şart. Peki reklam bütçesini nasıl belirleyeceksiniz? Hangi mecralarda, nasıl harcamalar yapacaksınız? Gelin, birlikte bakalım. 

Öncelikle hedefinizi belirlemeniz gerekmektedir. Sosyal medya reklamlarını mı kullanacaksınız, Google reklamlarını mı? Hangi mecra ürün ve hizmetleriniz için daha önemli? Tüm bunları netleştirdikten sonra yapmanız gereken şey ise anahtar kelime, ilgi alanı, demografi analizleri. 

Google reklamlarından yararlanacaksanız ürün ve hizmetlerinizin hangi kelime ya da kelime gruplarıyla aratıldığını bilmeniz gerekir. Anahtar kelimelerinize karar vermekte zorlanıyorsanız “Anahtar kelime belirleme taktikleri” konulu yazımız size bu konuda yardımcı olacaktır. 

Sosyal medya reklamları ile ilerlemeyi düşünüyorsanız ürün ve hizmetlerinizle ilgilenebilecek kişilerin diğer ilgi alanlarını keşfetmelisiniz. Tabii yaş, cinsiyet, şehir, ülke gibi demografik kriterler de oldukça önemlidir. 

Anahtar kelime, ilgi alanı, demografi analizlerini tamamladıktan sonra reklam vermeyi planladığınız mecranın bütçe analizlerini çıkarabilirsiniz. Tahmini tıklama, web sitesi ziyaretçisi, erişilen kişi, gösterim gibi verilerden firmanız için önemli olanları belirleyerek reklam bütçenize karar vermelisiniz. 

Unutmamanız gereken bir diğer nokta da, rakip analizi. Rakipleriniz dijital pazarlama faaliyetlerini nasıl yürütüyor? Hangi mecralarda reklam veriyorlar? Bunlar hakkında bilgi sahibi olmak, size yön gösterebilir. 

Venüs Ajans olarak; dijital reklam bütçesini belirlerken detaylı bir analiz yapıyor, sizi somut verilerle yönlendiriyoruz. Çalıştığımız firmalar için, direkt olarak Google ve Facebook’un reklam panellerine yetki veriyoruz, şeffaf olarak ilerliyoruz. Böylece reklamın her anını online olarak da takip edebiliyorsunuz. Reklamlarda en önem verdiğimiz konu bütçeyi en verimli şekilde harcamak. Firmanızı ileriye taşıyacak dijital pazarlama çözümleri için bizimle iletişime geçebilirsiniz.