We Are Social Turkey 2021 raporundan öne çıkanlar | Venüs Ajans - Dijital reklam ajansı, izmir web tasarım ajansı, sosyal medya yönetimi, kurumsal ve profesyonel SEO

We Are Social Turkey 2021 raporundan öne çıkanlar

We Are Social Turkey 2021 raporundan öne çıkanlar

23 Şubat 2021 Salı

Dijital iletişim alanında çalışanların merakla beklediği We Are Social 2021 raporu geçtiğimiz günlerde yayınlanmıştı. Nihayet, Türkiye’nin dijital verilerini içeren rapor da yayınlandı. 

We Are Social Turkey 2021, global verilerin ışığında Türkiye’nin dijital karnesini gözler önüne seriyor. İnternette ne kadar zaman geçiriyoruz, en çok kullandığımız sosyal ağ hangisi, internete bilgisayardan mı bağlanmayı seviyoruz yoksa telefondan mı? Tüm bu veriler, dijital iletişim çalışmalarımıza yön veriyor, markalarımız için ürettiğimiz fikirlerde yol gösterici oluyor.

Türkiye’de 65.8 milyon internet kullanıcısı bulunuyor, bunlardan 60 milyonu sosyal medyayı aktif olarak kullanıyor. Günde ortalama 7 saat 57 dakikayı internette geçiriyoruz, sosyal medyada geçirdiğimiz zaman ise 2 saat 57 dakika. Sosyal medyayı en çok kullanan yaş grubu %33,8 oranıyla 25-34 yaş arası kullanıcılar. Onu %20,3 oranıyla 18-24 yaş arası kullanıcılar takip ediyor. Cinsiyet dağılımına bakacak olursak ise; %61,4 kullanıcı oranıyla erkeklerin kadınlara göre daha yoğun sosyal medya kullandığı görülüyor. 

En çok kullanılan sosyal medya mecrası %94,5 oranıyla Youtube! Onu son yılların yükselen mecrası Instagram takip ediyor. Instagram %89,5 kullanıcı oranıyla markaların da gözünü ayırmaması gereken bir mecra olduğunu We Are Social 2021 raporuyla da göstermiş durumda. Whatsapp %87,5 oranında kullanıcıya sahip. Sosyal medya yönetimi ve sosyal medya reklamları bugün bu kadar öneme sahipse kuşkusuz ki bunda en büyük pay Facebook’un. Facebook, %79 oranıyla en çok kullanılan 4. sosyal medya mecrası. Yani rapor da gösteriyor ki, Facebook bitmiyor.  

Dijitalde varlık göstermek tüm markalar için önemli diyoruz. Peki neden? Çünkü yeni markaları keşfederken sosyal medya reklamlarını tıklıyor, arama motorlarında ‘search’ ediyor, web sitelerini inceliyoruz. 

Her geçen gün yeni bir marka, potansiyel müşterilerinin karşısına çıkıyor. Onları etkilemeye ve sadık müşteri haline getirmeye odaklanıyor. 16-64 yaş arasındaki internet kullanıcıları arasında yapılan araştırmaya göre kullanıcıların %42,2’si markayı televizyon reklamlarından keşfediyor. %41,6’sı ise sosyal medya reklamlarından. Televizyon ve sosyal medya reklamları arasındaki küçük fark gösteriyor ki; gelecek yıl zirve, sosyal medya reklamlarının olacak. 
 
Yeni bir markayla tanıştık, denemek istiyoruz ama emin olamıyoruz. Onun için de internete danışıyoruz. 16-64 yaş arasındaki internet kullanıcıları arasında yapılan araştırmaya göre; kullanıcıların %63,7’si yeni tanıştığı markayı arama motorlarında araştırıyor. %54,5’i sosyal medya mecralarını inceliyor, %45,8’i ise marka ya da ürün web sitesini ziyaret ediyor.  

Özetlemek gerekirse; potansiyel müşterileriniz internette, rakipleriniz de. Markanızın internette varlık göstermediği her an, potansiyel müşterilerinizin rakiplerinizle tanışmasına neden oluyor. Markanızın sesini duyurmak için ihtiyacınız olan; size özel tasarlanan özgün bir web sitesi, doğru stratejilerle yönetilen sosyal medya hesapları, doğru hedef kitleye odaklanılan sosyal medya reklamları ve arayana ulaşmanızı sağlayacak Google Ads reklamları. Tüm bu dijital pazarlama çözümleri için ise biz buradayız.