Google Analytics ile Veri Analizi | Venüs Ajans - Dijital reklam ajansı, izmir web tasarım ajansı, sosyal medya yönetimi, kurumsal ve profesyonel SEO

Google Analytics ile Veri Analizi

Google Analytics ile Veri Analizi

28 Mayıs 2021 Cuma

Google Analytics; web sitenize giren kullanıcıların sitenizle olan etkileşimleriyle ilgili raporlar sunan, Google tarafından sunulan bir web analiz aracıdır.

Kullanıcılar web sitesine hangi kanaldan geliyor? Hangi sayfalarda dolaşıyor? Hangi cihaz/tarayıcıyı kullanıyor? Hangi bölgeden geliyor? Tüm bu soruların ve daha fazlasının cevabını Google Analytics verileri sayesinde bulabilirsiniz.

Google Analytics raporlarına erişebilmek için öncelikle bir hesap oluşturmalısınız. Bir Google hesabı üzerinden 100 farklı Google Analytics hesabı tanımlayabilirsiniz. Hesaplarınız içinde mülk ve görünüm bulunur, isterseniz aynı hesap altında birden fazla mülk ya da görünüm de oluşturabilirsiniz. Google Analytics hesabınızı oluşturduktan sonra istediğiniz kişilere yetki vererek hesabı görüntülemesini sağlayabilirsiniz. Raporlara ulaşmak için Analytics kodunu web sitenize eklemeyi unutmayın.

Google Analytics’te yer alan raporları belirli sınıflandırmalarla incelemek mümkün. Gerçek zamanlı raporlar, kitle raporları, edinme raporları, davranış raporları, dönüşüm raporları verilerinizi analiz ederken sizi yönlendirebilir.

Gerçek zamanlı raporlar; o anda web sitenizde bulunan kullanıcıların hareketlerine göre anlık bilgiler verir. Kullanıcıların web sitenize hangi bölgeden girdiğini, trafik kaynaklarını, hangi içerikleri görüntülediğini gerçek zamanlı raporlar sayesinde görebilirsiniz.

Kitle raporları; ziyaretçilerin web sitenize giriş yaptığı cihazlar, demografik özellikleri, ilgi alanları gibi kullanıcıların kimliklerini anlamaya yönelik veriler sunar.

Edinme raporları; ziyaretçilerin web sitenize nasıl ulaştığını gösterir.

Davranış raporları; web sitenize gelen kullanıcıların neler yaptığına yönelik bilgiler elde etmenizi sağlar. Ziyaretçilerin hangi sayfalarda nasıl etkileşimde bulunduğunu görebilirsiniz.

Dönüşüm raporları; web sitenizde gerçekleşen hedefleri ve e-ticaret işlemlerine ait verileri görüntülemenizi sağlar.

Dijital pazarlama kanallarını Google Analytics’ten bağımsız düşünemezsiniz. Google Analytics verileri sayesinde web sitesi içeriklerinizi geliştirebilir, reklamlarınızın performansını yönetebilir, sosyal medya paylaşımlarınıza yön verebilirsiniz. Verileri doğru analiz ederek, dijital pazarlama performansınızı artırmanız mümkün.