Hashtag kullanımı nasıl olmalıdır? | Venüs Ajans - Dijital reklam ajansı, izmir web tasarım ajansı, sosyal medya yönetimi, kurumsal ve profesyonel SEO

Hashtag kullanımı nasıl olmalıdır?

Hashtag kullanımı nasıl olmalıdır?

31 Ağustos 2021 Salı

Sosyal medya hesaplarınızda paylaşmak üzere güzel bir içerik hazırladınız. Sıra içeriğinizi daha geniş kitlelere ulaştırmaya geldi. Sosyal medya paylaşımlarınızı daha geniş kitlelere ulaştırmak için dikkat etmeniz gereken noktalardan biri de hashtag kullanımı. 

Hashtag; # işaretiyle birlikte kullanılan, bir konuya dahil olmanızı sağlayan kelime ya da kelime öbeğidir. Hashtag kullanarak sosyal medyada yükselişte olan bir konuya kendi yorumunuzu ekleyebilir, bu sayede gönderilerinize dikkat çekerek etkileşimlerinizi artırabilirsiniz. İlk zamanlar yaygın olarak Twitter’da kullanılan hashtagler artık tüm mecralarda sesiniz oluyor.

Etkili bir sosyal medya iletişimi için hashtagleri de doğru kullanmak gerekir. Hashtag kullanırken nelere dikkat edebilirsiniz? 

  • Markanızın iş alanıyla ilgili hashtagleri inceleyip analiz etmeye vakit ayırın. Rakiplerinizin hashtagleri nasıl kullandığını inceleyerek markanız için bir hashtag listesi çıkarın. 
  • Markanıza en uygun ve popüler hashtagleri içeriklerinizde kullanırken içeriğin detayıyla uyumlu olmasına dikkat edin. 
  • Hashtag seçerken geniş terimlerdense konunuza dair spesifik hashtagler belirlemeniz daha başarılı olmanızı sağlar. 
  • Birçok kelimeyi bir araya getirip uzun bir hashtag oluşturmak yerine kısa ve akılda kalıcı hashtagler belirleyin. 
  • Olumsuz, negatif anlamlar içeren hashtagler popüler olsalar dahi markanız için uygun değildir. Kullanmayı tercih etmeyin. 
  • Trafik çekmek için markanızla bağlantısı olmayan hashtagleri kullanmayın. 
  • Kullanılabilecek hashtag sayısı, hangi platformu kullandığınıza bağlı olarak değişebilir. Instagram, 30 hashtage kadar kullanabilmenize imkan sağlasa da en fazla 8-10 hashtag paylaşımlarınız için yeterlidir. Fazla sayıda hashtag kullanmak gönderinizin spam sayılmasına neden olarak akış ve keşfet gibi kanallara düşmesini engeller.
  • Az bilinen kısaltmaları hashtag olarak kullanmayın. 
  • Markanızla ilgili popüler hashtagleri bulmak için hashtag bulma sitelerinden yararlanabilirsiniz.

Özetle; sosyal medyada doğru hashtagleri kullanmak, markanızı başarıyla ulaştıran etmenlerden biridir. Markanızın sosyal medyada başarılı olması için bizimle iletişime geçin, sosyal medya yönetimi hizmetimiz ile markanızı ileriye taşıyalım.