Google Ads çalışmalarında ajansınızdan neler beklemelisiniz? | Venüs Ajans - Dijital reklam ajansı, izmir web tasarım ajansı, sosyal medya yönetimi, kurumsal ve profesyonel SEO

Google Ads çalışmalarında ajansınızdan neler beklemelisiniz?

Google Ads çalışmalarında ajansınızdan neler beklemelisiniz?

5 Ağustos 2022 Cuma

Başarılı reklam kampanyaları için; markayı anlamak, sektörü iyi tanımak, teknik detaylara hakim olmak ve sürekli optimizasyonlarla daima gelişime odaklanmak gerek. Başarıya ulaştıran Google Ads reklam çalışmaları için ajansınızı doğru seçmelisiniz.

Peki Google Ads çalışmalarında hangi başlıkları önemsemeli, ajansınızdan neler beklemelisiniz? 

Ajansınızla doğru iletişim kurmanız çok önemli. Sektörünüzü, ihtiyaçlarınızı, dezavantajlarınızı doğru aktarmalısınız. Ajansınızın ön çalışmasının arkasından sorduğunuz sorulara açık yanıtlar aldığınızdan emin olmalısınız. Düzenli toplantılarla süreçler hakkında bilgi almalısınız. Periyodik toplantıların yanında firmanızla ilgili önemli gelişmeleri anlık olarak ajansınızla paylaşmalısınız. 

Kurulum ve optimizasyon, Google Ads çalışmalarının olmazsa olmazları. Kampanyalarınızın doğru kurulması paranızın boşa harcanmasının önüne geçer. Sadece ürün ve hizmetlerinizi arayan ve hizmet verdiğiniz bölgelerde bulunan kişilere ulaşırsanız, harcamalarınızı da doğru kişilere yapmış olursunuz. Bu da dönüşüm oranınızın artmasına neden olur. Reklam çalışmalarına başlamadan önce anahtar kelimeler, hedef şehirler/ülkeler, reklamların yayınlanacağı saatler gibi başlıkları doğru bir şekilde belirlemelisiniz.  

Optimizasyon günlük, haftalık, aylık ve dönemsel olarak yapılabilir. Reklamların sürekli izlenmesi, verilerin doğru okunması ve buna bağlı olarak yapılan çalışmalarla reklamların verimi artırılmalıdır. Negatif eşlemeler de bu noktada oldukça önemlidir. Google Ads hesabı, kurulumu yapılıp sonra unutulacak bir şey değildir. Ajansınızın düzenli optimizasyon çalışmalarıyla hesabı yönetmesi gerekmektedir.  

Aylık raporlar, içeriğinde önemli veriler barındırır. Reklamlarınızın gidişatını görmek ve ilerleyen dönemler için de yorum yapabilmek için ajansınızdan aylık raporlar talep etmeli ve bu raporları dikkatle incelemelisiniz. 

Ve geldik en önemli noktaya… Google Ads; kendi paneli üzerinden yönetilen, yönetmek için farklı araçlara ihtiyaç duyulmayan, farklı yetkilendirme imkanlarıyla rahatlıkla yetki alıp reklam çalışmalarına zarar vermeden izleme yapabileceğiniz bir mekanizmaya sahiptir. Size Google reklam hesabında yetki vermeyen, farklı aracı programlar kullanan, reklamları kendi panellerinden yönettiğini söyleyen ajanslarla oturduğunuz toplantı masalarından sakince ayrılmalısınız. 

Şeffaf çalışma modelini uygulayan ajanslar, yaptıkları işe güvenirler ve sizi başarıya ulaştırmak için çalışırlar. Google Ads hesabında yetkiniz varsa; reklamlarınızın durumunu, harcanan tutarları, alınan gösterim/tıklama/dönüşümleri anlık olarak görüntüleyebilirsiniz. Karşılıklı olarak kurulan güvenle hem ajans-müşteri bağınız daha da kuvvetlenecek hem de Google Ads çalışmalarından alacağınız verim artacaktır. 

Şeffaf çalışma modelini benimseyerek yönettiğimiz, başarıya ulaştıran Google Ads kampanyaları için bizimle iletişime geçebilirsiniz.